niedziela, 29 września 2013

Ogórkowy krokodyl

Przy okazji małego przyjęcia, które niedawno się odbyło, na stół obok innych przekąsek "wmaszerował" krokodyl wykonany z ogórka i dodatków. Poniższe zdjęcie doskonale oddaje charakter przekąski - kolorowo, aż chce się jeść. Oprócz ogórka użyłam sera żółtego, sera mozarella w kulkach, pomidorków koktailowych, pieczarek marynowanych, zielonych i czarnych oliwek, salami w plastrach, salamitek, papryki i sałaty. Dobór dodatków dowolny. Podstawą jest dobrze wyciąć zęby krokodylkowi po narysowaniu ich na ogórku np. igłą.  Następnie warto odciąć kawałek brzucha, aby nie "bujał się" na talerzu, z odkrojonej części można wykonać małe łapki i ułożyć obok tułowia. A dodatki umieszczamy na wykałaczkach i nakłuwamy krokodylka. Można również udekorować talerz, smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz